"De bereiding"

De bereiding begint de dag ervoor : in een kommetje strooi je de pili-pilies, je overgiet deze met Whisky (eerst even controleren of hij niet slecht geworden is!) en laat ze vervolgens maar een dagje "trekken" (af en toe even de pili-pilies uitduwen kan geen kwaad!)


Vervolgens snij je de kip in stukken en hak je een ajuintje fijn. Het ajuintje laat je bruinen in een diepe pot, terwijl je de kip met wat peper en pili-pili inwrijft. Dan doe je de kip in de pot en laat deze even bruinen (even een slokje nemen!). Als de stukken kip aan de buitenkant wat gebraden zijn kieper je er twee blikken moambe over samen met een potje tomatenpuree. Nu gewoon laten sudderen op een licht vuurtje gedurende 1 tot 1 1/2 uur en af en toe de boel even oproeren. Wanneer je merkt dat het vlees van de beenderen begint los te komen vuur af!


De volgende dag zet je +/- 45 minuten op voorhand de pot opnieuw op. Ondertussen snij je de bananen in schijfjes en doe je ze in potjes. Ook de nootjes worden in potjes gedaan. Je zet de rijst te koken en de spinazie laat je zachtjes opwarmen in wat saus die je uit de pot haalt.Ondertussen kieper je de pili-pilies samen met de Whisky in een pannetje en voeg je er wat saus uit de pot aan toe : goed roeren tijdens het opwarmen en de pili-pilies uitduwen. Als het sausje kookt de pili-pilies eruit zeven en de "pikante" saus is klaar. Nu nog alles op tafel zetten en .....smullen maar (opgelet met de saus! De stukjes banaan zijn een ideaal blusmiddel en als dit niet helpt een stevige slok ijskoud bier!)

En hoe ziet dat er nu uit?


Terug naar vorige pagina